Żywność i żywienie, różne diety i wartości odżywcze produktów – to tematy, które bardzo często są poruszane w sieci. Do grona blogerów dołączyła Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, zapewniając, że informacje umieszczane na tej stronie są rzetelne.
Akademia Dobrego Smaku Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego jest oficjalnym blogiem uczelni pisanym we współpracy z naukowcami. Jego redaktorką jest Alicja Ponder, doktorantka na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji – poinformował PAP rzecznik tej uczelni Krzysztof Szwejk.
Zamieszczane informacje są wynikiem badań przeprowadzanych bezpośrednio przez naukowców z SGGW lub pochodzą z innych wiarygodnych, naukowych źródeł. Nie znaczy to jednak, że znajdą się tu jednoznaczne wskazówki, czy jeść mięso, jakie jajka kupować i który olej jest najzdrowszy. W nauce nie wszystko jest proste i jednoznaczne. Na naszym blogu będziemy poruszać kontrowersyjne tematy z różnych, ale zawsze wiarygodnych punktów widzenia. Nie zabraknie także sprawdzonych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy – zaznacza rzecznik.
Uczelnia zapewnia, że “w Akademii Dobrego Smaku SGGW nie będzie żadnych reklam – ani jawnych, ani ukrytych”. Zamieszczone teksty można bezpłatnie kopiować i przedrukowywać pod warunkiem podania źródła: Akademia Dobrego Smaku SGGW.
Adres bloga: www.akademiadobregosmaku.sggw.pl
Źródło: www.naukawpolsce.pap.pl
Dodaj komentarz